Smažené kdeco

Chcete vařit špenát, karbanátky, polévku? Přehledy rostlin které jsou vhodné.

Smažené kdeco

Příspěvekod sklenka » pát 26. úno 2010 18:13:12

Dobrá jsou smažená poupata smetanky lékařské (púpava, ještě hodně malá a zelená) - buď jen tak na oleji, nebo v těstíčku (hustším palačinkovém třeba), výborně chutnají i listy jitrocele (skorocel) osmažené v těstíčku. Kosmatice (květy černého bezu) asi všichni znají nasladko, ale dají se připravovat i naslano - v sýrovém těstíčku nebo všelijak kořeněné.
sklenka
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 222
Registrován: sob 02. led 2010 23:27:39
Bydliště: Voticko

Re: Smažené kdeco

Příspěvekod Ivana » úte 02. lis 2010 12:26:48

Jedla jsem i listy kostivalu (kostihoj) usmažené v těstíčku. Smažit se dá opravdu všechno co je jedlé. Nedávno jsem na nějakém fóru našla zmínku o smažených květech nebo poupatech růže šípkové. Dají se smažit i květy dýní a okurky a taky květy a poupata denivky (ľaliovky).
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Smažené kdeco

Příspěvekod Fazole » pát 11. úno 2011 18:02:52

Na ekozahradách je fajn recept se smaženým kořenem lopuchu s mrkví, oboje nahrubo nastrouhané. Ale pozor, jde to jen do brzkého léta, pak lopuch dřevnatí a je naprd.
Fazole
člen korespondent
 
Příspěvky: 58
Registrován: čtv 30. zář 2010 21:06:23


Zpět na Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron