Polotradiční způsob výroby bonbónů marshmallow
8 kořenů proskurníku, krájené
100 ml vody
až 200 ml vroucí vody
750 ml cukru
330 ml tekuté glukózy
160 ml vody, extra
15 ml vanilkového extraktu
500 ml cukru moučky
80 ml kukuřičné mouky
Nakrájené kořeny proskurníku a 100 ml vody dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Necháme úplně vychladnout. Jakmile směs vychladne odstraníme kořeny a doplníme vroucí vodou na 250 ml. Dáme cukr, glukózu a 160 ml vody do kastrolu na střední plamen a vaříme bez míchání na stadium měkké koule (cukr kápnutý do studené vody tvoří měkkou, tvárnou hmotu). Nyní dáme svařený cukr a vodu ze slézových kořenů do mixéru na vysoké otáčky. Přidáme vanilkový extrakt a šleháme asi 12 až 15 minut nebo až je směs hustá a nadýchaná. Nalijeme směs na lehce vymaštěný plech olemovaný pečícím papírem. Zakryjeme a přes noc necháme ztuhnout.
Prosijeme smíchaný moučkový cukr a kukuřičnou mouku. Lehce poprášíme povrch směsí moučkového cukru a kukuřičné mouky a marshmallow obrátíme na poprášený povrch. Krájíme hrubé kostky, poprášíme cukrovým a kukuřičným prachem a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
Přeloženo z celtnet