Dušená voskovaná kachna se šípatkou a tofu - slavnostní jídlo k oslavě čínského Nového rokuVoskované kachna, která se dováží z Číny, je poměrně tuhá a velmi slaná. Je naložena v soli a suší se několik týdnů.
Přísady:
Voskované kachní stehno (LuP Ngap Pei), 1 ks (myslím že se dá nahradit nevoskovaným, poznámka pro remcaly)
3 hlízy šípatky, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
zázvor, nakrájený na plátky
měkké tofu, 5 až 6 kusů
Všechny složky dáme na pařák. Vaří se v páře při vysoké teplotě po dobu 30 minut nebo déle, pokud máte tu pravou voskovanou kachnu (pokud nemáte tak to kachní stehno třeba prostě osmažíte). Další možností je položit přísady na povrch rýže, která se vaří. Můžete obložit čerstvou jarní cibulkou před podáváním. Podává se s bílou rýží nebo ovesnou kaší! Happy Chinese New Year!
Přeloženo z
peteformation.blogspot