Ochucený ocet

Chcete vařit špenát, karbanátky, polévku? Přehledy rostlin které jsou vhodné.

Ochucený ocet

Příspěvekod Ivana » čtv 27. led 2011 1:34:01

Kromě klasických věcí co se do octa nakládají (estragon, rozmarýn, mateřídouška, tymián, jalovec, levandule, routa, šalvěj) zkuste i neobvyklé květinové octy nebo zajímavé kombinace.

Fialkový ocet
Chytne i nádhernou barvu, ta ale vydrží nejvýš do další sezóny.
Lichořeřišnicový ocet
Také se zbarví podle barvy květů (žlutě, oranžově, červeně) a má oříškovou chuť. Barva vydrží trochu déle než u fialkového octa, ale také není trvalá.
Ocet čtyř zlodějů
šalvěj, levandule, tymián, rozmarýn

Možná by to šlo i s jinými květy, napadají mě afrikány a našla jsem i květy černého bezu.
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Ochucený ocet

Příspěvekod Ivana » pon 04. dub 2011 12:00:48

Právě teď je doba na výrobu úžasného fialkového octa, stačí jen nasypat květy do skleněné láhve s octem. Vydrží zhruba rok, pak vybledne:

Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno


Zpět na Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků