Osobně jsem pro pěstování přirozenou cestou proto, protože to víceméně jinak neumím. Rodiče a jejich rodiče pěstovali klasicky na záhonech a políčkách, hnojených kravským hnojem, mandelinky se sbíraly v některých letech a nebo se do pole pouštěly slepice a krůty. Od malého dítěte jsem vyrůstal na poli a na loukách při sušení sena. Dalším argumentem v pořadí je, že pokud bych používal chemii (anorganická hnojiva a chem. postřiky, herbicidy, pesticidy a ostatní jedy,) - to by už bylo jednodušší jet do Hypernovy. Po seznámení se stavem světa a živ. úrovně jinde, v místech odkud k nám putuje přes polovinu ovoce, a vlastně i oblečení a ostatního spotřebního zboží, při té spoustě půdy v našem okolí, která kdysi živila celé rody a nyní "krmí" pouze sekačky z nejmenovaných zahradních firem jsem se rozhodl, že se pokusím, jako generace a generace lidí přede mnou, uživit se sám, na svém pozemku. Děsí mě zotročování většiny zemí světa někdy i tím, že jim posíláme milodary ve formě hotového jídla. A dál přitom tyjeme z jejich podhodnocené dřiny.
Proč nepomoci lidem třetího světa třeba tím, že jim necháme dostatek půdy, na které si budou moci sami vypěstovat potraviny pro své rodiny a naše jídlo si produkovat sami u našich domů? Sofistikovanější pomoc "rozvojovým" zemím by se pak mohla zaměřit na rady a názorné ukázky, jak nahradit pastevectví pěstováním rostlin, což by mohlo zpomalit, pokud ne zvrátit postup pouští. Zpomalit mýcení deštných pralesů na rovníku. A sami se v naší odlesněné krajině pokusit vrátit stromy do našich kopců, či rovin.
Jakékoliv užití anorganických preparátů by mělo být zváženo z několika úhlů a to v prvotní fázi úpravy pozemku. Pro vybalancování poměru živin pro naše kapusty a kedlubny. Mnohé prvky se z organických odpadů do půdy dodávají obtížně. Ale to je kapitola jinam a na delší pojednání.
Pro mě BIO znamená NORMÁLNÍ.