Recepty na patizony

Osvědčené recepty.

Recepty na patizony

Příspěvekod Ivana » ned 03. říj 2010 23:54:32

Už jsem udělala řízky, i se zlepšovákem (prošpikovat česnekem), v těstíčku, mám je naložené v Deku jako okurky a pořád mi zbývá kýbl látajících talířů.
Nemáte někdo recepty?
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Recepty na patizony

Příspěvekod Fazole » čtv 21. říj 2010 20:12:41

Děláme z nich bramboráky, nastrouháš je jako brambory a ochutíš stejně. Z cukety to jde blbě, má moc vody, ale patizon je ideální.

Pak se to dá obohatit houbami, to je taky moc dobré.

Můj velice oblíbený recept je jakékoli maso na pekáč a pod něj na kostičky cibuli, mrkev, petržel, jabko, bohatě patizonu, maso osolit, opepřit, trochu jako vtlačit do té směsi, podlévám vínem a je to skvělé.

Přítel dělá nudle opečené na pánvi s kostičkami patizonu osmaženými s cibulí a zrnky kukuřice, dobře to osolí a - no sbalil mě na to, takže fakt dobré.
Fazole
člen korespondent
 
Příspěvky: 58
Registrován: čtv 30. zář 2010 21:06:23

Re: Recepty na patizony

Příspěvekod Alena » čtv 03. úno 2011 9:39:36

Patizony lze používat úplně stejně jako cukety, to znamená hlavně zcela mladé plody, větší už nejsou nic moc, maximálně nastrouhat do bramboráků nebo do cuketové buchty. Maličké patizonky hned po odkvětu jsou dobré naložené jako okurky, v nějakém lahůdkářství jsem je viděla na nekřesťanskou cenu ve sklenici spolu s papričkami, olivami, cibulkami, maličkými okurkami a různou další zeleninou. Jinak je dávám opravdu všude stejně jako cukety, do polévek, leča, ratatouille, guláše, těstovin, na zahuštění omáček (najemno nastrouhané se rychle rozvaří a pánové neví, že jsem je tam vpašovala - svět chce být klamán 8-) ) atd.
Alena
člen korespondent
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř 02. úno 2011 18:32:43

Re: Recepty na patizony

Příspěvekod Alena » čtv 03. úno 2011 21:15:24

Ještě si dovolím přidat jeden recept, tak jak je mám nejradši - mladé malé patizonky nebo cuketky nakrájím na plátky a chvilku nechám opékat na olivovém oleji, ne rozvařit. Přidám podle chuti česnek nebo mladou zelenou cibulku, sůl, pepř, zastříknu trochou smetany, případně posypu sýrem - dobrá je niva. Hotovo. K tomu jsou dobré nové brambory ve slupce, uvařené do poloměkka a dopečené opět na olivovém oleji s česnekem, rozmarýnem a myrtou.
Alena
člen korespondent
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř 02. úno 2011 18:32:43


Zpět na Kuchařské recepty z klasických surovin

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník