Koukám že v ochutnávání planých rostlin jsem sakra začátečník
. Miluju ptačinec, sbírám si semínka a kde může být tam ho podesívám. Pak mám ráda jarní bršlici a mladý brutnák. Kopřivu dávám do špenátu, nebo ji přidávám k smažené cibulce. šruchu si taky sem tam zobnu. Pak ještě česnáček.
Budu muset ještě jednou zkusit popenec, přišel mi dost hořký, ale možná jsem neměla správné lístky.
Byla bych i pro denivku, byť není úplně planá, ale mooc mi chutnala
Chtěla jsem se zeptat na ten česnek, roste nám na zahradě jakýsi, úplně strašně se množí. Jeho květ jsou ihned po vykvetení malé cibulky. Ivana o kousek výše píše že česneky se dají jíst všechny. Platí jen na nať nebo i cibulky? Pro mě by mohl být zajímavý, protože u nás se česneku nedaří a tady tohoto tu máme spousty, byť výnosnost bude malá, největší cibulky mají tak 3 cm. Ale mohly by být jedlé už i ty "semenové cibulky", ne? Když tak se můžu podělit na nějaké pokusy
.
Zaujaly mě ty stromy, lípu bych i pochopila, ale buk? Wow
to si musím zapamatovat do jara.
Hele a ten mák jako taky? a není v tom nějaké opium??