Co s nadbytkem petrželové nati?

Osvědčené recepty.

Co s nadbytkem petrželové nati?

Příspěvekod Ivana » pát 29. črc 2011 15:51:40

Mám hodně hladké petrželové nati. Budu sušit, mrazit a chci udělat i pesto. Nevím ale jak dlouho vydrží, počítám že dlouho ne. Máte někdo ještě nějaké jiné osvědčené recepty nebo inspirace?
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Co s nadbytkem petrželové nati?

Příspěvekod Misazap » pon 15. srp 2011 17:48:44

Jen jsem četla k tomu mražení, že je dobrý petržel nasekat a zamrazit s trochou vody ve formičkách na led, po zamrznutí je vyklepnout do pytlíku.
Misazap
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 154
Registrován: pát 02. dub 2010 13:30:19
Bydliště: Plzeň

Re: Co s nadbytkem petrželové nati?

Příspěvekod Ivana » pon 15. srp 2011 17:52:05

Přesně takhle zamraženou ji mám taky. Ale sušení mi moc nejde, žloutne. Trochu lepší je usušit ji v troubě umělým teplem, to žloutne o něco míň. Na pesto nakonec nedošlo, nebyl čas.
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Co s nadbytkem petrželové nati?

Příspěvekod Fazole » pát 09. zář 2011 9:45:30

Ivano , před pěti minutami jsem vyzkoušelo to pesto. Velikou kytici petržele jsem rozmixovala s olejem a solí - je ho překvapivě málo z té hromady a je to NEUVĚŘITELNÁ LAHŮDKA na domácí chleba.

Pak nadrobno nasekanou dávám do noků do vývaru, to je taky moc fajn. A vycpu s ní před pečením rybu, spolu s česnekem, kluci chytají takové čudly, s tím jiného.
Fazole
člen korespondent
 
Příspěvky: 58
Registrován: čtv 30. zář 2010 21:06:23


Zpět na Kuchařské recepty z klasických surovin

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků