Roketové pesto (na artyčoky, nudle, toust, mrkev ...)
3 šálky rokety nebo
křezu (asi 3/4 libry), umyté a dobře osušené
1/3 šálku borovicých semen, opečených dozlata a zchlazených
1/2 hrnku čerstvě nastrouhaného parmazánu
1/2 lžičky soli
1 velký stroužek česneku, nasekaný
3 lžíce olivového oleje
1/4 šálku horké vody plus další v případě potřeby
Do mísy kuchyňského robota dáme všechny přísady kromě oleje a vody a směs usekáme. S běžícím motorem tenkým pramínkem přiléváme olej a vymícháme směs do hladka. V tomto stavu může být pasta až 1 týden skladovaná v chladu, pokud je povrch pokrytý potravinářskou fólií. Na použití omáčku ohřejeme na pokojovou teplotu a smícháme s 1/4 šálkem horké vody nebo více, pokud si přejete pesto řidší.
Přeloženo z
Mariquita.com