Zdravím, měla bych pár otázek k řízkování...
Chci si vypěstovat z řízků nějaké okrasné keře.. jako je například ligustrum ovalifolium..
Nějaké zkušenosti co se týče nařízkování a píchání do plat mám, díky bohu za to, protože se mi podařilo
sehnat brigádu v zahradnictví... ale tam sem neměla tu možnost projít celým procesem....
Bohužel nemám k dispozici skleník, a doufám že to ani problém není.. Potřebovala bych tedy znát
váš názor
Napíchané řízky v platech bych tedy zalila, a celé plato pokryla černou
fólií, s tím že ta by se dotýkala vršků právě těch řízků.. Voda by se tedy neměla kam odpařovat
ale právě se držela na fólii... řízky by byly ve vlhku.. jen teď nevím, zda-li mám celé plato dát do stínu na
balkón, nebo ho dát na přímé sluníčko, nebo naopak na severní okno... nebo ho nechat někde doma..
s tím si nevím rady... pokud by bylo plato na balkóně, byla by potřeba udělat náhražku skleníku? nebo to vyřešit jednoduše tak, že bych plata nechala za oknem kde by svítilo sluníčko?
po 10ti dnech bych tu plachtu odkryla - během těch 10ti dnů bych do toho nijak nešťourala,
nezalívala nic... nahoře by tedy mohly růst lístky a dole se tvořit kořínky... ale co dál - kolikrát
denně po odkrytí plachty zalévat...
možná je to špatný postup, já nevím, ale já myslím že by to mohlo fungovat...
budu tedy ráda za nějaké rady, ať už se do toho můžu co nejdříve pustit.. pokud se mýlím a postup
by nebyl ok, ráda se nechám poučit... děkuju moc, žanet..