Ano, je známé že u kustovnic je poněkud složitější synonymika. Přesto stále platí, že to co je u nás zplanělé je podle Balouna et. al. jedovaté a jsou známy otravy, podobné rulíku. Obsahovými látkami jsou glykosidově vázané dusíkaté látky a L-hyoscyamin.
V zahradnictí koupíš to, co ti prodají a z vlastní zkušenosti vím, že v mnoha firmách si s tím příliš starosti nedělají. Pokud je člověk upozorní na chybu v latinském jméně, tak se většinou tváří nevrle a někde vyloženě nepřátelsky a ještě jsem nezažila, že by řekli Děkujeme a opravili to. Slyšela jsem i o záměnách goji-klanopraška. Nejjistější a nejjednodušší je podle mě opravdu koupit si goji ve zdravé výživě a naplivat do květináče, je to velmi snadné. A myslím, že i ta informace o obsahu solaninu v kustovnici čínské, jak psala kořenářka, je zavádějící (ale na jistotu bych to musela prověřit, myslím, že nějaké stopy solaninu může mít).
Jinak rozdíly ve tvaru listů nejsou úplně rozhodující,
Lycium chinense má subspecie, které se liší tvarem listů.