Vipetka: Jsou opravdu lepší biocitrusy? Nevznikne jejich dovozem větší ekologická stopa než z citronu vypěstovaného v čr?
Ivana: Jedno z největších omezení ,které tady ...na planetě Zemi máme jsou DANĚ. Dobře si je uvědomujeme, protože jsou materiální.
Ale jsou i jiná omezení a to ta v našich hlavách a našich tělech. Jsme to my sami, kdo si je vytváří a jen my sami je můžeme zrušit. My sami se činíme nesvobodnými. Nesoběstačnými.... uvěřili jsme iluzím o sobě samých ..... Jedna věc je o tom krafat a druhá převézt své řeči v činy, přestat se bát a zrušit jedno omezení po druhém. To samé dělá Země, je naším domovem, a naše těla jsou naším domovem.Kolik respektu , úcty , lásky.....zbylo v těch našich tělech? Kolik jim dáváme skrze naše omezení ? A kolik respektu , lásky, úcty,....dáváme Zemi?
Kohant:Ano o to právě jde. I já nějak podobně vnímám soběstačnost.
Byt by to byla jediná věc ,kterou si dokáži vědomě udělat, tak to za to stojí. Není to o tom za každou cenu ...já sám(to je dost egoistický přístup plný pýchy a omezení), ale o uvědomění si sebe sama, naší Země. Vzít veškerou svou kreativitu, které jsem schopen v tom daném okamžiku a jít konat. Být hrdý na svou Zem a dát jí to dostatečně najevo. Za to máslo od sousedovic kravky, za tu právě utrženou hrušku, za tu spolupráci to stojí. A pak je jedno jestli to udělá Béďa nebo Lucka. V tom je respekt na mnoha úrovních, spolupráce na mnoha úrovních, úcta ,láska, uvědomění.....na mnoha úrovních. To je počátek hojnosti. To je také ztráta mnoha iluzí, mnoha omezeních, to je opravdová cesta ke svobodě. Neobejde se bez ztráty iluzí a zboření mnoha hranic a vlastních omezení.
QNX: To je zdroj k růstu inspirovat se jeden od druhého.
Přeji nám všem hodně odvahy.
Rána z rána