Šrucha na másle
(2 porce)
2 šálky (500 ml) čerstvých listů šruchy (a stonků, je-li mladá), oprané
2 lžíce (30 ml), másla nebo olivového oleje
1/4 šálku (50 ml) suchého bílého vína
2 lžíce (30 ml), čerstvě vymačkané citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti
čerstvě strouhaný parmezán na chuť
Přiveďte vodu k varu, přidejte šruchu, snižte teplotu a vařte 3-5 min. Osušte. Rozpusťte máslo nebo olej na těžké pánvi. Přidejte šruchu, víno a citrónovou šťávu - vařte, dokud se tekutina mírně neodpaří. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a naškrabte čerstvý parmazán na každou porci.
Podávejte horké a užívejte si!
Recept od Ashley, přeloženo z etsy.com