Podle D. Henschela: Plané rostliny k jídlu
S česnáčkem
Březové, bukové, popencové a kopřivové listy. Dochutit česnáčkem. (S cesnačkou lekárskou: breza, buk, zádušník, pŕhľava)
S potočnicí
Pampeliška, bříza, potočnice, kopřiva. Dochutit třezalkou, lžičníkem nebo řebříčkem. (S potočnicou lekárskou: púpava, breza, potočnica, pŕhľava, ľubovník, lyžičník, rebríček)
Směs 1
Sedmikráska, šťovík, pampeliška, jitrocel. (Sedmokráska, šťiav, púpava, skorocel)
S kokoříkem
Smetanka, jitrocel, krvavec, česnek medvědí, šťavel kyselý a několik málo mladých výhonků kokoříku vonného. ( S kokoríkom: púpava, skorocel, krvavec, cesnak medvedí, kyslička obyčajná)
S blatouchem
Pampeliška, bříza, řeřišnice luční, doplníme několika lístky blatouchu. (So záružliem močiarnym: púpava, breza, žerušnica lúčna, záružlie)