Šťovíková a okrová (nebo šruchová) polévkaOd "Wildman" Steve Brill
• 4 šálky listy šťovíku kyselého (
Rumex acetosella)
• 2 šálky okry nebo šruchy (
Portulaca oleracrea, nasekané
• 3 střední brambory, nakrájené
• 6 šálků zeleninového vývaru
• 1/4 šálku čerstvého kopru, jemně nasekaného
• 1 lžička sušeného tymiánu, mletého
• 1/2 lžičky sušené šalvěje, mleté
• 1/2 lžičky sušené majoránky
• špetka papriky
• 1 lžička soli nebo podle chuti
• 1/2 šálku tofu, nakrájeného
1. V zakrytém hrnci uvaříme ve vývaru brambory, asi 20 minut.
2. Přidáme zbývající přísady kromě kopru a tofu a vaříme 5 minut.
3. Odstraníme z tepla, přidáme tofu, obložíme koprem a podáváme horké.
Přeloženo z
natureskills.com